marți, 19 martie 2013

Snitele de cartofi cu legume

Aveti nevoie de: 400 gr cartofi, 100 gr legume congelate, 2 oua, 3-4 linguri de faina alba, patrunjel, ulei, sare, piper.
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare; dupa ce s-au fiert, se curata de coaja si se lasa la racit.
Legumele se decongeleaza si se lasa la scurs, iar patrunjelul se toaca marunt.
Cartofii fierti si raciti se zdrobesc ca pentru piure, se condimenteaza, iar peste ei se adauga legumele decongelate si scurse bine de zeama si se amesteca totul.
Peste acest amestec se adauga patrunjelul tocat, ouale si treptat faina, amestecand pana se obtine un aluat mai vartos.
Din aluat se modeleaza snitele, se trec prin ou batut cu putina sare si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins pana se rumenesc.
POFTA BUNA !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu