sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Ștrudel bulgăresc cu mere

Aveți nevoie de: 200 gr tăieței bulgărești Etar, 800 ml lapte, 500 gr mere, 5 ouă, 200 gr zahăr, 100 gr unt, 2 plicuri zahăr vanilat, scorțișoară/nucșoară, sos caramel.

Într-o oală se toarnă 1 litru de apă cu sare la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă tăiețeii de casă. 

Se lasă la fiert 3 minute.

Apoi se lasă deoparte la scurs.

Ouăle se mixează, adăugând, pe rând, zahărul și 1 plic zahăr vanilat.

Apoi se adaugă laptele, continuând mixarea, până la omogenizare.

Merele se spală, se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se adaugă niște scorțișoară (sau nucșoară) pudră. Se adaugă și 1 plic de zahăr vanilat. 

Se amestecă.

Într-o tavă unsă cu puțin unt, se adaugă tăiețeii fierți și se nivelează. Deasupra se toarnă untul topit.

Se adaugă merele rase și se nivelează pe toată suprafața tăvii. Deasupra se toarnă amestecul de ouă mixate.

Se lasă 1-2 minute să se aseze.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 minute. 

Se scoate de la cuptor și se lasă la răcorit 30 minute. 

Apoi se feliază și se servește cu sos caramel.

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu