Aveți nevoie de: 300 gr dovleac, 1 ou, 100 ml lapte, 150 gr făină albă, sare, puțin ulei pentru prăjit, cremă de brânză, somon file' afumat.
Dovleacul se curăță de coajă și sâmburi, apoi se taie cubulețe, care se pun în robot. Se adaugă oul.
Se mixează bine. Se toarnă apoi într-un bol.Se adaugă 1/2 linguriță sare si se amestecă.
Se adaugă apoi făina cernută.
Se amestecă.Se adaugă apoi laptele, amestecând până la omogenizare.
Tigaia de clătite se pune pe foc adăugând un strop de ulei. Se pun 1-2 polonice de compoziție, întinzând compoziția pe suprafata tigăii. Se lasă circa 3 minute pe o parte, apoi se întoarce și se coace și pe cealaltă parte încă 2-3 minute. Se coc toate clătitele.Apoi pe fiecare clătită se întinde cremă de brânză și se pune somon file' pe jumătate de clătită.
Se pliază clătita.Se servesc calde.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu