vineri, 14 octombrie 2022

Fursecuri prăjite

Aveți nevoie de: 3 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 8 linguri ulei floarea soarelui, coajă de la 1 lămâie, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu amestecat cu zeamă de lămâie, 1/2 fiolă esență lămâie, 550 gr făină albă, 1 vârf de sare, ulei pentru prăjit, zahăr pudră. 

În bol se toarnă zahărul. Se adaugă ouăle. Apoi laptele. 

Apoi uleiul. Se adaugă coaja și esența de lămâie. Apoi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. 

Se adaugă și sarea și se amestecă bine cu telul. 

Se adaugă apoi făina albă. 

Se amestecă bine cu mâna. Apoi se răstoarnă pa masa cu puțină făină și se frământă până nu se mai lipește de mână. 

Se formează o bilă, care se taie în două. 

Fiecare jumătate se rulează ca un cilindru subțire: se taie în bucăți de cca 8 cm. Pe lungime se presează cu furculița, pe două părți. 

Fursecurile se prăjesc în ulei fierbinte. 

Se întorc pe ambele părți până se rumenesc. 

Se scot pe prosop de hârtie. 

Apoi se presară deasupra zahăr pudră. 

Sunt delicioase și gata pentru a fi devorate. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu