Aveți nevoie de: 1 ou, 300 gr făină albă 000, 150 ml lapte, 40 gr zahăr, 5 gr drojdie uscată, 30 gr unt topit, 1 vârf de cuțit de sare, 1 lingură cacao pudră, ciocolată.
Într-un bol se toarnă laptele călduț. Se adaugă zahărul și drojdia.
Se amestecă cu telul.Se acoperă și se lasă deoparte 10 minute.
Apoi se adaugă untul topit și se amestecă.
Apoi se adaugă oul și sarea. Se amestecă cu telul până la omogenizare.Se adaugă făina albă.
Se amestecă bine cu mâna, apoi se răstoarnă pe masă.Dacă simțiți că aluatul e prea moale, mai puteți adăuga o lingură de făină. Când aluatul se ține, se formează o bilă. Se taie în două.
O jumătate se întinde puțin cu mâna și se adaugă în mijloc pudra de cacao cernută. Se ridică și se lipesc marginile.Se frământă până la încorporare.
Cele două bile (albă și maro) se pun în două vase, se acoperă și se lasă la dospit 35 minute.
Apoi fiecare bilă se taie în patru.Se ia fiecare bucată și se întinde cu sucitorul în dreptunghi, pe masa presărată cu puțină făină. Peste un dreptunghi alb se adaugă un dreptunghi maro. Se întind puțin împreună cu sucitorul. Un capăt se taie franjuri, cam pe o treime din lungime. Franjurii se rulează lateral puțin. Pe celălalt capăt se pune niște ciocolată (rețeta era cu ciocolată neagră, dar eu am folosit ciocolată albă). Se rulează spre franjuri.
Se așază într-o tavă cu fund detașabil.
Se acoperă și se lasă la dospit încă 40 minute.Apoi se unge cu lapte cu o pensulă.
Se dă la cuptorul preîncălzit (cu ventilatorul pornit) la 180 grade pentru 30-35 minute. Apoi se lasă puțin la răcorit. POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu