miercuri, 1 iunie 2022

Melci din foietaj cu brânză

Aveți nevoie de: 1 aluat foietaj decongelat, 150 gr caș, 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 1/2 linguriță sare. 

Cașul se dă pe răzătoarea cu găuri mici. 

Într-un bol încăpător se sfarmă bine brânza de vaci. Se adaugă cașul ras. 

Se adaugă 1 ou și 1 albuș. Apoi sarea. 

Se amestecă bine. 

Aluatul se întinde pe masă. Se subțiază puțin cu sucitorul. 

Compoziția se întinde peste aluat și se nivelează (se lasă puțin aluat gol într-un capăt). 

Se rulează de la capătul cu compoziție spre capătul lăsat gol. 

Rulada se dă la frigider pentru 30-40 minute. 

Apoi se taie felii cu grosimea de circa 3 cm. 

Feliile se așază în tava învelită în hârtie de copt. Se ung cu gălbenuș. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25 minute. 


POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu