sâmbătă, 7 mai 2022

Chec cu căpșuni

Aveți nevoie de: 6-7 căpșuni, 2 ouă, 150 gr zahăr, 120 ml lapte, 60 ml ulei, 180 gr făină albă, 1 plic praf de copt, zahăr pudră, puțin unt. 

Căpșunilor li se îndepărtează codițele și se taie în 2 sau 4. Se pun în blender împreună cu ouăle. 

Se mixează bine. 

Se toarnă într-un bol încăpător. Se adaugă uleiul. 

Apoi și laptele. 

Se toarnă în compozitie zahărul. 

Și se amestecă bine cu telul. 

Apoi se adaugă, pe rând, făina albă amestecată cu praful de copt. 

Se amestecă până la omogenizare. 

Se unge cu unt o formă guguluf și se presară cu niște făină albă. Compoziția se toarnă în tavă. 

Se nivelează.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 50-55 minute. După ce se scoate de la cuptor, se lasă să se răcorească vreo 20 minute, apoi se răstoarnă. 

Deasupra se presară zahăr pudră. 


POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu