miercuri, 20 aprilie 2022

Focaccia integrale

Aveți nevoie de: 300 gr făină integrală, 5 gr drojdie uscată, 50 ml ulei măsline, 180 ml apă, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare, cimbru. 

Într-un vas se pune făina integrală. 

Se adaugă drojdia și zahărul. 

Se amestecă bine. 

În alt bol încăpător se toarnă apa, peste care se adaugă uleiul de măsline (din cantitatea totală de ulei păstrați o lingură, restul se adaugă peste apă). 

Se amestecă. Se adaugă și sarea. 

Se amestecă. 

Peste amestecul lichid se adaugă, pe rând, amestecul de făină integrală. 

Se amestecă bine, până nu se mai lipește de mână. Se formează o bilă care se așază în bol. 

Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă la dospit 1 oră și jumătate. 

Apoi o tavă ceramică se unge cu uleiul de măsline rămas. 

Se pune apoi bila de aluat în tavă și se întinde, apăsând aluatul spre margini. 

Se acoperă și se lasă la dospit înca 15-20 minute. Apoi deasupra se presară niște cimbru uscat și puțină sare. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 30 minute. 

Și e delicioasă. 


POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu