vineri, 28 ianuarie 2022

Gogoși la cuptor

Aveți nevoie de: 100 ml lapte călduț, 50 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 plic drojdie uscată, 25 gr unt topit și răcit, 1 ou, 1 gălbenuș, 250 gr făină albă 000, 3 gr sare, zahăr pudră, dulceață de afine, dulceață de caise. 

Într-un bol se toarnă laptele, zahărul, zahărul vanilat și drojdia. 

Se amestecă bine cu telul. 

Se adaugă untul topit și oul. 

Se amestecă bine cu telul. 

Apoi se adaugă făina albă și sarea. 

Se amestecă bine cu mâna. Se formează o bilă și se lasă la dospit acoperită 30 minute. 

Apoi se răstoarnă pe masa presărată cu puțină făină albă. Se întinde cu sucitorul. 

Se taie cu cercul metalic (tăiați un număr par de forme). 

Cercurile de aluat se pun în tava învelită cu hârtie de copt. Jumătate din cercurile de aluat se apasă în mijloc, pentru a forma o adâncitură unde se pune câte o linguriță de dulceață. 

Se acoperă cu un alt cerc de aluat și se apasă bine marginile pentru a le lipi împreună. 

Se acoperă cu un ștergar de bucătărie și se lasă 20 de minute la dospit. Apoi se ung cu gălbenușul bătut puțin cu furculița. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 minute. După ce se scot de la cuptor, se ung cu pensula cu dulceață de caise.

Apoi partea unsă cu dulceață se dă prin zahăr pudră. 

Și sunt delicioase!

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu