marți, 18 ianuarie 2022

Conopidă prăjită

Aveți nevoie de: 1 conopidă medie, 2 ouă, 50 gr parmezan ras, 1/2 linguriță busuioc uscat, 1/2 linguriță usturoi pudră, 1/2 linguriță oregano uscat, fulgi de ardei iute, sare, felii de brânză Cheddar, ulei. 

Conopida se curăță se frunze și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. 

Se adaugă 1 linguriță de sare și se amestecă. Se lasă deoparte 20 minute. Apoi se pune într-un ștergar și se stoarce bine de lichid. 

Se pune într-un bol încăpător. Se adaugă ouăle. Apoi parmezanul ras. 

Se adaugă și condimentele. 

Se amestecă bine. 

Într-o tigaie se pune puțin ulei la încălzit. Se pune câte 1 lingură plină de compoziție și se aplatizează. 

Se lasă câteva minute. 

Apoi se întorc și se mai lasă câteva minute. 

Pe unul din dreptunghiuri se pune o felie de brânză Cheddar.

Deasupra se pune un alt dreptunghi prăjit. Se mai lasă câteva minute (până se topește brânza). 

Și sunt gata pentru a fi devorate. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu