vineri, 14 ianuarie 2022

Batoane răsucite cu caș

Aveți nevoie de: 180 ml lapte călduț, 1 plic drojdie uscată, 45 gr unt topit și răcit, 4 gr sare, 1 ou, 1 gălbenuș, 375 gr făină albă 000, ulei de măsline, cca 60 gr caș ras, câteva fire de pătrunjel verde tocat, puțin unt moale. 

Laptele călduț se toarnă într-un bol. Se adaugă drojdia. 

Se amestecă cu telul. Se acoperă și se lasă deoparte 15 minute. Apoi se adaugă untul topit, sarea și 1 ou. 

Se amestecă cu telul. Apoi se adaugă făina albă. 

Se amestecă bine cu mâna. Se formează o bilă care se unge cu puțin ulei de măsline. 

Se mai frământă puțin, apoi se lasă la dospit 1 oră în vas acoperit. Se răstoarnă apoi pe masă. Se frământă puțin. Apoi se taie în 4. 

Fiecare sfert se unge cu puțin ulei și se întinde cu sucitorul în dreptunghi. Se unge cu puțin unt moale cu pensula. 

Se presară caș ras și apoi pătrunjel tocat. 

Se acoperă cu un alt dreptunghi de aluat. Se apasă bine marginile. Se întinde puțin cu sucitorul. 

Apoi se taie cu feliatorul în fâșii late. 

Se ung cu încă puțin unt moale. Fiecare fâșie se răsucește rotind capetele în sens opus. 

Batoanele se așază în tavă învelită în hârtie de copt. Se ung cu gălbenușul bătut cu puțină sare. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25 minute. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu