vineri, 24 septembrie 2021

Chifteluțe cu dovlecel

Aveți nevoie de: 1 dovlecel (cca 500 gr), 150 gr făină albă, 2 ouă, 80 gr parmezan ras, 60 ml lapte, 1 plic praf de copt, sare, piper, ulei. 

Dovlecelul se spală și se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se pune într-o sită și se presară sare: se lasă deoparte. 

Într-un bol se pune făina albă. Se adaugă parmezanul ras, ouăle, laptele și praful de copt. 

Se amestecă bine, condimentând cu piper. Dovlecelul ras se stoarce de lichid și se adaugă în bol. 

Se amestecă bine. 

În tigaie se pune ulei la încins. Se ia câte o linguriță de compoziție și se pune în uleiul fierbinte. Se prăjesc chiftelele pe ambele părți până se rumenesc. 

Se scot pe prosop de hârtie. 

Sunt delicioase și calde și reci.

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu