duminică, 7 februarie 2021

Orez cu sos de roșii la cuptor

Aveți nevoie de: 1 ceapă, 1 litru passata de roșii, 375 gr orez, 150 gr parmezan ras, 150 gr mozzarella, sare, piper, 2 linguri ulei, busuioc, unt.

Ceapa tocată se pune la călit în ulei.

După ce devine sticloasă, se adaugă 1 litru de passata de roșii și o jumătate de linguriță sare și se amestecă.

Se lasă pe foc 40 minute.

Apoi se adaugă orezul.

Se amestecă. Se lasă pe foc până se înmoaie orezul (eu am mai adăugat și o jumătate de pahar cu apă pâna s-a înmuiat orezul).

Apoi se ia de pe foc și se adaugă 100 gr parmezan ras și 100 gr mozzarella cubulețe.

Se adaugă și busuioc (frunze proaspete dacă aveți) și sare și piper, după gust.

Se amestecă bine.

Se toarnă în tava unsă cu puțin unt.

Se nivelează, iar deasupra se presară restul de parmezan ras și mozzarella rasă.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 minute (în ultimele 5 minute, activați și funcția grill).

POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu