Iubitori de ciocolata, adunați-vă! :)
Eu personal prefer ciocolata albă, dar rețeta e oricum simplă pentru ambele variante de ciocolată.
Aveți nevoie de: 250 gr lapte praf, 125 gr unt moale, 150 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 păstaie de vanilie (sau esență de vanilie), 100 ml apă (pentru varianta cu cacao aveți nevoie și de 40 gr cacao pudră).
Zahărul și zahărul vanilat se toarnă în cratiță. Se adaugă peste el apa.
Se pun pe foc mediu. După ce se topește zahărul și siropul începe să fiarbă (se va forma o spumă albicioasă deasupra) se mai lasă pe foc 5 minute.Se oprește focul și se adaugă untul cuburi, amestecând până se topește.Se adaugă apoi semințele păstăii de vanilie (sau 1/2 linguriță esență de vanilie) și se amestecă.Apoi se adaugă laptele praf cernut.
Pentru varianta cu cacao: se amestecă pudra de cacao cu laptele praf și se adaugă în compoziție tot cernute.Se amestecă până la încorporare.Pentru o compoziție mai cremoasă, eu am mixat câteva minute compoziția.
Apoi se răstoarnă în tava învelită cu folie alimentară și se nivelează.Pentru doritori, se pot adauga deasupra decorațiuni dulci.Se lasă la răcit în spațiu răcoros (nu la frigider).POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu