joi, 3 decembrie 2020

Șnițele din făină de năut (de post)

Aveți nevoie de: 500 gr făină de năut, 1,5 litri apă, 1 linguriță sare, 1/2 linguriță piper măcinat, câteva fire pătrunjel verde.

Apa se toarnă în oală. Se adaugă făina de năut.

Se adaugă sarea și piperul și se amestecă cu telul până la omogenizare. 
Se pornește focul și se amestecă până când se îngroașă. Apoi se adaugă și pătrunjelul tocat mărunt.

Se amestecă bine.
Apoi se toarnă într-o tavă de cozonac învelită în hârtie de copt.
Se nivelează.
Se lasă la rece 3 ore.
Apoi se răstoarnă, se îndepărtează hârtia de copt și se feliază.
Se prăjesc în ulei fierbinte, pe ambele părți, până se rumenesc.
Se scot pe prosop de hârtie.
Se servesc ca atare sau ca burger în chifle împreună cu salată verde și felii de roșii.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu