Aveți nevoie de: 750 ml lapte, coaja de la 1/2 lămâie, 1 baton scorțișoară, 100 gr făină albă, 2 ouă, 150 gr zahăr tos, 2-3 linguri zahăr brun, ulei pentru prăjit.Într-un ibric se pun 600 ml lapte, coaja de lămâie, batonul de scorțișoară și 100 gr zahăr.
Ibricul se pune pe foc.
Într-un bol se amestecă cu telul făina albă cu 150 ml lapte.Când începe să fiarbă laptele, se scoate coaja de lâmâie și batonul de scorțișoară și se adaugă amestecul cu făină. Se amestecă pe foc mic până se îngroașă. Apoi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară.
Se nivelează și se lasă la rece 3-4 ore. Apoi se trece cu cuțitul pe margini și se răstoarnă pe masă.
Se taie în pătrățele.
Acestea se dau prin făină albă, apoi prin ou batut. Se prăjesc în ulei fierbinte, pe ambele părți. Se scot pe prosop de bucătărie. Apoi se tăvălesc prin amestec de zahăr tos cu zahăr brun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu