vineri, 28 august 2020

Prăjitură cu banane și cremă de brânză

Aveți nevoie de: 3 banane, 90 gr unt, 75 gr zahăr, 2 ouă, 150 gr făină albă 000, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 plic praf de copt.
CREMĂ: o cutie cremă de brânză (200 gr), 50 gr zahăr pudră, 1 gălbenuș, 30 gr făină albă.
Bananele se pisează bine cu furculița.
În bol se mixează untul moale cu zahărul.
După omogenizare, se adaugă 2 ouă bătute puțin cu furculița.
Se continuă mixarea până la încorporare.
Apoi se adaugă piureul de banane.
Se mixează până la încorporare.
Făina albă, bicarbonatul de sodiu și praful de copt se adaugă cernute în compoziție.
Se mixează până la încorporare.
În alt vas se amestecă crema de brânză, cu zahărul pudră, gălbenușul și făina albă.
Se amestecă bine.
Într-o tavă dreptunghiulară învelită în hârtie de copt se toarnă jumătate din compoziție, apoi jumătate din cremă. Apoi se toarnă restul de compoziție, apoi restul de cremă. Deasupra se fac forme cu o scobitoare.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 50-55 minute.
Se lasă cam o jumătate de oră la răcorit, apoi se feliază.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu