O alternativă delicioasă la clasicul orez.
Aveți nevoie de: 1/2 ceapă albă, 1 morcov, 150 gr arpacaș, cam 1200 ml supă de legume, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 lingură smântână, pătrunjel verde.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Morcovul se taie cubulețe.
Ceapa tocată se pune la călit în ulei.
După ce devine sticloasă, se adaugă cubulețele de morcov.
Se călesc împreună câteva minute.
Între timp arpacașul se pune într-o altă tigaie la călit câteva minute, amestecând din când în când.
Apoi se adaugă peste legume.
Se amestecă.
Apoi se adaugă 1-2 polonicuri de supă.
Se amestecă, iar după ce supa este absorbită, se adaugă iar 1-2 polonicuri de supă.
Și tot așa până se înmoaie arpacașul.
Apoi se adaugă smântâna.
Se amestecă până la omogenizare.
Se presară deasupra niște pătrunjel verde tocat.
Se poate servi așa, este delicios sau puteți căli niște gălbiori în unt și îi adăugați deaaupra.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu