Aveți nevoie de:
Pentru umplutură: 400 gr dovleac (curățat de coajă), 100 gr zahăr, 2 ouă, 100 ml frișcă lichidă, 1 vârf sare, 80 gr biscuiți.
Pentru aluat: 400 gr făină albă 000, 1 plic praf de copt, 150 gr zahăr, 2 ouă, 120 gr unt la temperatura camerei.
Începem cu umplutura: dovleacul se taie cubulețe și se dă la cuptor circa 15 minute (până se înmoaie).
Apoi cubulețele de dovleac se pun în robot/blender.
Se mixează bine, apoi se toarnă în bol și se adaugă zahărul.
Se adaugă apoi ouăle și frișca.
Se amestecă bine. Pentru gust se poate adăuga puțină scorțișoară și/sau nucșoară.
Apoi se adaugă biscuiții sfărâmați.
Se amestecă până la omogenizare și se lasă deoparte.
Apoi trecem la aluat.
Într-un bol încăpător se toarnă făina și se adaugă praful de copt și zahărul.
Se amestecă bine cu lingura, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe și ouăle.
Se amestecă cu mâna până la obținerea unui aluat sfărâmicios.
Se ia o tavă rotundă cu hârtie de copt pe fund și unsă pe margini cu unt și două treimi din aluat se presară pe fundul tăvii și pe margini, apoi se apasă cu mâna.
Deasupra se toarnă crema de dovleac.
Crema se nivelează și tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 minute.
În acest timp restul aluatului se ține la frigider.
Apoi tava se scoate și deasupra se pune restul de aluat rupt bucățele.
Tava se dă la cuptor tot la 180 grade pentru încă 25 minute.
După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit cam 40 minute înainte de feliere.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu