Aveți nevoie de: 4 ouă, 40 ml ulei, 50 ml apă, 60 gr făină albă, 60 gr zahăr, 1 linguriță esență vanilie, 1 plic praf de copt, 2-3 linguri fulgi/bucățele de ciocolată, 3 linguri Nutella.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se mixează bine, până devin spumoase.
Apoi se adaugă uleiul și se mixează până la încorporare.
Apoi se adaugă și apa și se continuă mixarea.
După omogenizare se adaugă, pe rând, făina albă și se continuă mixarea, adăugând și esența de vanilie.
Albușurile se mixează pâna devin o spumă tare, adăugând și zahărul, pe rând.
Acestea se adaugă, pe rând, în compoziția cu gălbenușuri și se amestecă, încet, cu libgura.
După omogenizare se adaugă praful de copt și se amestecă pentru încorporare.
Compoziția se toarnă în tava învelită în hârtie de copt și se nivelează. Deasupra se presară fulgii de ciocolată.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 15 minute.
Apoi se scoate și se lasă la răcit.
După ce s-a răcit, se scoate cu tot cu hârtie și se răstoarnă peste o alta bucată de hârtie de copt, îndepărtând apoi hârtia de copt care a fost la cuptor.
Se unge cu crema Nutella.
Apoi se rulează mai strâns cu ajutorul hârtiei de copt, se învelește în hârtie și se dă la rece 2-3 ore înainte de a o felia.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu