Aveți nevoie de: 3-4 cartofi medii, 1 ou, 4 linguri pesmet, 30 gr mozzarella, sare, pătrunjel uscat, 1 lingură ulei de măsline, niște ulei de floarea soarelui pentru prăjit.
Cartofii se spală și se fierb în coajă.
După ce s-au fiert, se decojesc și se pisează bine cu furculița: peste ei se adaugă 1 ou.
Se amestecă până la încorporare, apoi se adaugă 1 lingură de ulei de măsline, 1/2 linguriță pătrunjel uscat și sare după gust.
Se adaugă și 3 linguri de pesmet și se amestecă până la încorporare.
Se întinde o bucată de hârtie de copt pe masă și pe ea se presară niște pesmet.
Cu ajutorul unei linguri se ia compoziție și se modelează un pătrat, ca o felie de pâine toast și se așază pe hârtia de copt.
Pe jumătate din pătrate se așază în mijloc niște mozzarella.
Fiecare jumătate fără mozzarella se așază peste o jumătate cu mozzarella, iar marginile se presează.
Tigaia-grill se pune pe foc și în ea se toarnă puțin ulei de floarea soarelui: toast-ul de cartofi se pune la prăjit.
Se prăjesc 5-6 minute pe o parte, apoi se întorc și pe cealaltă parte și se lasă încă 5 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu