vineri, 14 septembrie 2018

Focaccia cu roșii

Aveți nevoie de: 1 plic drojdie uscată, 240 ml apă călduță, 1 linguriță zahăr, 3 linguri ulei măsline, 2 lingurițe sare, 300 gr făină albă, câteva roșii cherry.
Apa călduță se pune într-un vas încăpător: se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine.
Se adaugă apoi 2 linguri de ulei de măsline.
Făina albă se amestecă cu sarea și se adaugă, treptat, peste compoziție.
După încorporare se acoperă vasul cu folie alimentară și un ștergar și se lasă la dospit 1 oră.
Apoi se răstoarnă într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.
Se întinde cu mâna și se nivelează. Deasupra se toarnă puțin ulei de măsline.
Roșiile se spală și se taie în două și se aranjează deasupra aluatului.
Deasupra se presară puțină sare.
Tava se dă la cuptor, preîncălzit la 200 grade, pentru 20 minute.
După ce se scoate de la cuptor, se lasă la răcit 20-30 minute și apoi se feliază.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu