Aveti nevoie de: 2 oua, 125 gr unt, 1 plic praf de copt, 250 gr faina alba, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 200 ml lapte si aparat de facut waffe.
Din aceste cantitati eu am obtinut 14 waffe.
Ouale se sparg si se pun intr-un vas incapator.
Se mixeaza bine; apoi se adauga, pe rand, zaharul si zaharul vanilat.
Dupa incorporare, se adauga untul moale, la temperatura camerei.
Se mixeaza pana la incorporare.
Apoi se adauga, pe rand, faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu lapte.
Dupa incorporarea intregii cantitati, se porneste aparatul de facut waffe: eu am uns putin placutele cu unt (doar pentru aroma). Cand s-au incins placutele, se pun 2-3 linguri de compozitie pentru o wafa.
Se inchide aparatul si trebuie lasat conform timpului indicat in manual (la aparatul meu, achizitionat de la Lidl, trebuie lasat 4-5 minute pentru fiecare coacere). Dupa ce se scot din aparat, se pot unge cu gem, crema de ciocolata, miere, se pot presara cu zahar pudra (cum am facut eu) sau se servesc in orice fel doriti, ca sunt delicioase.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu