sâmbătă, 10 martie 2018

Tort de clatite

Un deliciu!
Pentru clatite aveti nevoie de: 2 oua, 1 cana de apa minerala, 1 pliculet zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 praf de copt, 350-400 gr faina alba, cca 150 ml lapte, 1 lingurita cacao pudra.
Ouale se sparg si se pun intr-un castron; se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine cu telul.
Se adauga apoi apa minerala.
Se amesteca pana la incorporare.
Apoi se adauga, pe rand, faina alba amestecata cu praful de copt.
Faina alba se adauga alternativ cu laptele, pentru a subtia aluatul: trebuie sa obtineti un aluat care curge, dar care este si putin mai consistent.
Apoi se ia cate un polonic de aluat si se prajesc in tigaie clatitele pe ambele parti.
Dupa ce ati facut jumatate din compozitie, se adauga o lingurita de cacao in aluat si se amesteca pana la incorporare.
Se fac clatite si din acest aluat.
Intre timp pregatiti crema - de care va place sau chiar si o budinca merge bine; eu am folosit o crema rapida din comert: un plic de praf de crema l-am amestecat cu 250 ml lapte si 2 linguri de zahar pudra.
Apoi montati tortul: pe o farfurie plata/platou se asaza o clatita alba, se unge cu crema, apoi deasupra se asaza o clatita neagra care se unge cu crema; urmeaza iar o clatita alba si tot asa, alternativ, pana terminati clatitele.
Se tine tortul cam o ora la frigider, apoi se poate servi: cu frisca e delicios.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu