miercuri, 26 aprilie 2017

Cus-cus cu carne tocata

Aveti nevoie de: 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 fir de telina verde, 400 gr carne tocata (sau 200 gr soia granule), 1 lingura pasta de rosii, 200 gr passata de rosii, 1 cana cus-cus, sare, piper, seminte de fenicul, ulei de masline.
Ceapa se toaca marunt, usturoiul se taie feliute, telina se taie cubulete.
Intr-o tigaie adanca se adauga 2 linguri ulei de masline si se adauga legumele taiate la calit.
Cand ceapa incepe sa se caramelizeze, se adauga carnea tocata (sau soia fiarta si scursa bine de apa).
Se amesteca bine, apoi se adauga 1 lingura de pasta de rosii; dupa omogenizare se adauga si passata de rosii, condimentand cu sare, piper si niste seminte de fenicul.
Intre timp, in alt vas se pune la prajit cus-cus-ul in putin ulei de masline. Dupa ce incepe sa se rumeneasca, se adauga 2 cani de apa si se lasa la fiert pana este absorbita toata apa (circa 10 minute).
Sosul cu carne se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase, apoi se opreste focul si se adauga cus-cus-ul fiert.
Se amesteca pana ce cus-cus-ul se imbraca in sos si se serveste cu putin coriandru verde tocat.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu