Cine s-ar fi gandit la nautul pus intr-un desert? Eu chiar nu, dar, vazand o reteta interesanta, m-am decis sa o incerc si v-o recomand, pentru ca merita.
Aveti nevoie de: 1 conserva de naut, 70 gr migdale, 2 linguri pline de fulgi de ovaz, 100 gr curmale fara samburi, 2 linguri de sirop de artar, 2 linguri esenta de vanilie, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri ulei de masline, cca 1/2 pahar apa rece, niste ciocolata neagra.
Puneti in robot nautul scurs de lichid si spalat cu apa rece, migdalele, curmalele si fulgii de ovaz.
Se adauga siropul de artar, esenta de vanilie, praful de copt si un varf de cutit de sare si se mixeaza bine.
Se adauga uleiul de masline si se mixeaza iar, apoi 1/2 pahar de apa si iar se mixeaza bine: trebuie sa obtineti o compozitie moale, ca o pasta, asa ca, daca mai trebuie, mai adaugati putina apa.
Ciocolata se taie/rupe bucatele si se adauga in compozitie, amestecand apoi cu lingura pana la incorporare.
Compozitia se toarna intr-o tava invelita in hartie de copt.
Se niveleaza cu lingura si se da la cuptor (preincalzit) pentru 25 minute la 180 grade.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa la racit si doar apoi se feliaza.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu