vineri, 10 martie 2017

Fenicul gratinat

Aveti nevoie de: 3 radacini de fenicul, 1 ceapa, 4 cartofi medii, 50 gr unt, 2 catei usturoi, sare, piper, oregano, parmezan ras.
Feniculului i se taie frunzele verzi, apoi fiecare se taie in doua si fiecare jumatate se taie iar in trei.
Ceapa se curata si se taie in doua, fiecare jumatate se taie apoi in doua.
Cartofii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie in doua sau trei, in functie de marimea cartofului.
Pe foc se pune o oala incapatoare cu putina sare si se pun la fiert bucatile de fenicul si de ceapa.
Dupa ce incep sa fiarba, se lasa 5 minute, apoi se adauga si bucatile de cartofi.
Se mai lasa la fiert inca 5-6 minute, la foc mediu, apoi se scot din apa.
Intr-o tigaie se pun 50 gr unt si usturoiul tocat marunt si se lasa pe foc pana se topeste untul. Apoi se adauga peste legumele fierte, condimentand cu sare, piper si oregano.
Se amesteca pana la incorporare, apoi se toarna totul intr-o tava, se niveleaza si se presara deasupra parmezan ras.
Tava sa da la cuptor (preincalzit) pentru 30 minute.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu