O reteta foarte gustoasa si neasteptat de simpla.
Aveti nevoie de niste piscoturi, crema de ciocolata si mascarpone; pentru decor (optional) eu am folosit raffaello/toffiffee. Am cumparat o galetusa de crema de ciocolata Finetti bicolora, pentru ca am facut doua variante: una cu crema de ciocolata cu cacao si una cu ciocolata alba.
Crema de ciocolata cu cacao am mixat-o bine cu circa 600 gr de mascarpone.
Dupa omogenizare, crema e gata.
Piscoturile se taie in doua pe lungime si se asaza pe marginea unei tavi cu fund detasabil; apoi se acopera si fundul tavii tot cu jumatati de piscoturi.
Crema se toarna peste piscoturi si se niveleaza.
Pentru contrast am decorat tortul cu bomboane raffaello.
Pentru a doua varianta am folosit crema de ciocolata alba din galetusa de Finetti (care de obicei e mai putin de jumatate) pe care am mixat-o cu circa 350 gr de mascarpone (daca vi se pare prea dulce, mai adaugati niste mascarpone). Crema se toarna intr-o tava cu fund detasabil in care s-au aranjat jumatati de piscoturi pe margini si pe fund si se niveleaza; pentru decor am folosit bomboane Toffiffee.
Torturile se lasa la frigider cel putin 3 ore inainte de servire (eu le-am lasat de seara pana dimineata).
Chiar simplu, nu?!
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu