luni, 12 decembrie 2016

Ciorba de perisoare (de post)

Pentru ca e postul Craciunului, m-am gandit la o reteta gustoasa.
Aveti nevoie de: 100 gr soia granule, 1 ceapa mica, 3 linguri faina alba, 1 morcov mare, 1/2 patrunjel radacina, 1/4 telina radacina, 50 ml ulei, sare, piper, patrunjel verde, 1 lingura de pasta de rosii.
Soia se pune la fiert in apa cu putina sare si piper.
Morcovul, telina, ceapa si patrunjelul radacina se curata si se taie cubulete.
Ceapa tocata se imparte in doua: o parte se amesteca cu soia fiarta si scursa bine de apa, faina alba, sare piper, patrunjel (eu am folosit varianta uscata) si 50 ml ulei de floarea soarelui si se amesteca bine impreuna.
Cealalta parte de ceapa se pune la calit in ulei, alaturi de celelalte legume taiate cubulete.
Se calesc impreuna timp de 4-5 minute. Apoi se adauga 2 litri de apa si o lingurita de sare.
Pana se fierb legumele, se formeaza perisoarele din compozitia de soia.
Dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga perisoarele.
Se lasa pe foc pana se ridica perisoarele la suprafata: atunci se adauga pasta de rosii si, la nevoie, inca putina sare si se amesteca pana la omogenizare.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu