marți, 6 decembrie 2016

Prajitura cu sfecla rosie

Banuiesc ca nu ati mai incercat asa ceva: v-o recomand, pentru e neasteptat de gustoasa. Iar daca o faceti faca crema e de post, buna pentru aceasta perioada a anului.
Aveti nevoie de: 500 gr sfecla rosie, 1/2 pahar ulei de floarea soarelui, 1,5 pahare zahar, 50 gr ciocolata amaruie, 2 pahare faina alba, 1 pliculet praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat, 2 linguri cacao, 1/2 lingurita sare, esenta de vanilie. Pentru CREMA aveti nevoie de: 250 crema de branza, 100 gr ciocolata alba, 200 gr frisca lichida mixata, 30 gr zahar pudra, 1 lingura esenta de vanilie, 1/2 cana lapte.
Sfecla se spala bine si se pune la fiert: se lasa pana se poate intepa cu furculita.
Intr-un vas incapator se amesteca uleiul cu zaharul.
Sfecla fiarta se scurge de apa si se mixeaza bine la blender.
Piureul de sfecla obtinut se amesteca cu uleiul si zaharul.
Se adauga apoi esenta de vanilie si ciocolata rasa sau taiate bucatele mici.
Intr-un alt vas se amesteca faina alba cu celelalte ingrediente uscate si se amesteca cu lingura.
Amestecul uscat se adauga peste piureul de sfecla.
Se amesteca pana la incorporare, apoi se toarna intr-o forma cu fundul detasabil invelit in hartie de copt si cu peretii unsi cu unt.
Se niveleaza si se da la cuptor (preincalzit) pentru 35-40 minute.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa la racit.
Ciocolata alba pentru crema se pune la topit pe aburi.
Se mixeaza crema de branza, pentru a o face mai cremoasa.
Apoi se adauga celelalte ingrediente si se mixeaza.
Crema se tine la frigider circa 2 ore.
Pe prajitura racita se intinde crema si se tine la frigider cam o ora inainte de a o servi.
 POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu