E weekend, deci se impune un desert.
Aveti nevoie de: 250 gr faina alba, 1 praf de copt, 200 gr fulgi de cocos, un varf de cutit de sare, 500 gr ciocolata menaj, 300 ml lapte de cocos, 3 linguri zahar, putin unt.
250 gr ciocolata menaj se pun la topit in 200 ml lapte de cocos, pe aburi.
Apoi se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Faina alba se pune intr-un vas incapator: se adauga sarea, praful de copt si 6 linguri pline de fulgi de cocos; se amesteca, apoi se toarna ciocolata topita si racita.
Se amesteca totul cu lingura pana la omogenizare, apoi se toarna compozitia intr-o forma cu fund detasabil (cu fundul invelit in hartie de copt si peretii unsi cu unt).
Tava se da la cuptor pentru 25-30 minute.
Apoi se lasa la racit.
Intr-un alt vas se toarna 1 cana de apa si 3 linguri de zahar si se pune pe foc; dupa ce incepe sa fiarba se lasa inca 2 minute. Siropul obtinut se toarna peste 100 gr fulgi de cocos si se amesteca bine. Fulgii de cocos se toarna apoi intr-o tava imbracata in hartie de copt si se niveleaza.
Tava se da la cuptor 4 minute, apoi se scoate, se amesteca putin fulgii (deoarece pe margini se prajesc mai repede) si se mai lasa la cuptor inca 5 minute.
Intre timp se prepara si un ganache: ciocolata menaj topita in lapte de cocos, apoi lasata la frigider pana se raceste.
Ganache-ul se toarna peste blatul racit.
Se acopera intregul blat cu ganache; apoi se imbraca cu fulgii de cocos de la cuptor.
Si desertul de weekend este gata.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu