joi, 20 august 2015

Mix de paste si cartofi

N-ai mai vazut asa ceva! - textul dintr-o reclama care mi se tot rula in minte zilele trecute, dar care se potriveste cu reteta de azi.
Aveti nevoie de 300 gr paste (diverse feluri: eu am folosit niste rigatoni, penne, melcisori, spaghete), 4 cartofi medii, 1 morcov, 1 ceapa rosie, 100 gr parmezan, 50 gr cas afumat, rozmarin, 1 lingura de pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, circa 1 litru de supa de legume.
Morcovul si ceapa se toaca marunt si se pun la calit in ulei de masline.
Cartofii se curata si se taie cubulete de circa 1 cm si se adauga peste celelalte legume calite. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin.
Dupa 3-4 minute se adauga 1 polonic de supa, se amesteca si se fierb impreuna 2-3 minute. Se adauga apoi si pasta de rosii.
Dupa 2 minute se toarna mai multa supa, cat sa treaca peste legume si se adauga pe rand pastele: mai intai cele care fierb mai greu (rigatoni), dupa vreo 2-3 minute penne si melcisori, dupa alte 2 minute si spaghetele rupte in doua sau trei).
Se lasa totul pe foc pana sunt fierte pastele; la nevoie, mai adaugati supa, ca sa poata fierbe pastele folosite.
Apoi se ia vasul de pe foc si se adauga casul afumat taiat cubulete si parmezanul ras, amestecand bine cu lingura.
Se serveste fiecare portie stropita cu cativa stropi de ulei de masline si cu frunze de busuioc.
O delicatesa!
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu