O reteta rapida si reusita, ca doar e inspirata din Italia.
Aveti nevoie de rosii cherry de mai multe feluri (rosii, galbene, pestrite), 1 ceapa rosie, niste busuioc (eu am folosit uscat), putin otet de vin rosu, ulei de masline, 1 catel de usturoi, parmezan ras, sare.
Rosiile se spala si se taie in doua fiecare.
Ceapa rosie se curata si se taie felii.
Dintr-un sfert de paine (aproximativ) se pregatesc crutoare: se rupe in bucatele si se dau la cuptor cateva minute.
Se pregateste un sos folosind cam 1/3 din rosii, cateva felii de ceapa rosie, putin busuioc, cativa stropi de otet de vin, niste ulei de masline, usturoiul curatat si putina sare: toate se mixeaza bine la blender.
Sosul obtinut se toarna peste celelalte ingrediente, puse impreuna intr-un bol incapator si se amesteca.
Se serveste cu parmezan ras deasupra (si cu capere, daca va plac).
Simplu, nu?
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu