duminică, 25 mai 2014

"Vulcani" de rigatoni

O reteta simpla, dar rezultatul final e aspectuos :)
Aveti nevoie de: 200 gr paste rigatoni, 400 gr mozzarella, 250 gr branza de vaci, 2 oua, 2-3 linguri de mazare congelata, sos de rosii (eu am "trisat" si am folosit ketchup), sare, o bucata de unt, forme rotunde de aluminiu.
Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert doar 4 minute (pentru ca vor sta si la cuptor). Apoi se scurg si se tin la cald.
Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile si putina sare.
Mozzarella se rupe bucati mici si se amesteca cu mazarea.
Formele de aluminiu se ung cu unt; pe fund se pune o lingura de branza de vaci, apoi pe margini se aseaza in picioare rigatoni de jur-imprejur.
In mijloc se umplu formele cu amestecul de mozzarella, iar deasupra se mai pune niste branza de vaci.
Formele se pun in tava si se dau la cuptor (180 grade) pentru 20 minute.
Se scot de la cuptor, se lasa 5 minute la racit, apoi formele se rastoarna pentru a scoate compozitia. Veti obtine niste "vulcani" care se servesc cu sos de rosii.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu