miercuri, 7 mai 2014

Tarta cu sparanghel

Aveti nevoie de: 1 borcan de sparanghel (murat), 300 gr cartofi, 100 gr branza Cheddar, 100 gr parmezan ras, 1 ou (sau 2 daca vi se pare prea tare compozitia), foi de placinta, 100 gr unt, sare, piper, nucsoara.
Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare si se fierb cca 12 minute (pana sunt moi). Apoi se scurg de apa si se piseaza.
Se adauga cele 2 feluri de branza rasa, oul, sare, piper si nucsoara si se amesteca toate bine.
Untul se topeste intr-un vas, pe foc.
Fiecare foaie de placinta se unge cu o pensula cu unt topit, iar foile se aseaza pe rand in tava (imbracata cu hartie de copt) pentru a acoperi toate partile tavii.
Apoi compozitia de cartofi se toarna in tava, se niveleaza, iar deasupra se aseaza sparanghel, alternativ unul cu varful in sus, unul cu varful in jos.
Capetele foilor de placinta se aduna de jur imprejur si se aranjeaza.
Deasupra se unge tarta cu unt topit, iar tava se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.
Se scoate de la cuptor, se lasa la racit un sfert de ora si apoi se portioneaza.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu