joi, 1 mai 2014

Bulete de ricotta cu pireu de mere

Aveti nevoie de: 1 cutie (250 gr) ricotta, 1 ou, 6 linguri zahar brun, 3 linguri zahar tos, 5-6 linguri faina alba, 1 pliculet praf de copt, 1 lingurita scortisoara, 5-6 mere golden, 1 mar rosu, 30 gr unt.
Ricotta se amesteca cu oul si cu 5 linguri de zahar brun.
Apoi se adauga pe rand lingurile de faina alba si pliculetul de praf de copt, dar si 1/2 lingurita scortisoara, se amesteca si se lasa 2-3 minute sa se odihneasca.
Merele golden se curata de coaja si se taie cuburi.
Intr-un vas pe foc se pune unul la topit; apoi se adauga 1 lingura de zahar tos si 1/2 lingurita de scortisoara. Se adauga cuburile de mere si se amesteca. Se adauga 1/2 cana de apa si se lasa pe foc pana scade apa.
Intr-un alt vas incapator se pune pe foc ulei iar cand s-a infierbantat se pune compozitie de ricotta luand cu o lingura. Se prajesc in baie de ulei pe ambele parti.
Se scot pe prosop de hartie.
Vasul cu mere se ia de pe foc si merele se mixeaza bine cu mixerul vertical.
Marul rosu se taie cubulete marunte (ca ceapa) si se adauga peste pireul de mere, amestecandu-le impreuna.
Se amesteca 2 linguri de zahar tos cu 1 lingura de zahar brun si in acest amestec se tavalesc buletele prajite.
Buletele de ricotta se servesc calde, pe pat de pireu de mere.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu