vineri, 27 septembrie 2013

Briose cu dovlecel

Ce ziceti de un mic dejun sanatos dar si delicios?
Aveti nevoie de: 225 gr faina alba, 1 lingurita si jumatate de praf de copt, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita sare. Toate astea se pun intr-o sita si se cern.
Intr-un alt vas un dovlecel/zucchini se da pe razatoarea cu gauri mari; se adauga 4 linguri de ulei, 200 ml lapte si 4 linguri de miere si se amesteca. Se adauga apoi si 2 oua si se amesteca pana la incorporare.
Aceasta compozitie se adauga peste amestecul cu faina, amestecand incet, pana la omogenizare.
Compozitia se toarna in forme de briose, dar se umple numai circa 3/4 din volumul lor (pentru ca vor creste) si se aseaza intr-o tava. Pe deasupra se presara samburi de seminte (de floarea soarelui, de dovleac sau fulgi de ovaz).
 Tava se introduce in cuptorul incins pentru circa 20 minute.
Se servesc ca atare sau cu o lingura de iaurt si putina miere deasupra.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu