sâmbătă, 21 septembrie 2013

Covrigi cu nuca si miere

Aveti nevoie de: 400 gr faina alba, 3 oua, 300 ml lapte, 100 gr zahar, 20 gr drojdie, 50 gr miere, 100 gr miez de nuca.
Puneti faina intr-un vas si faceti o adancitura in mijloc unde puneti drojdia cu putin lapte caldut, amestecand pentru a forma maiaua.
Galbenusurile de la 2 oua se separa, se amesteca cu zaharul si se bat pana se topeste zaharul. Se adauga apoi laptele, amestecand pana la incorporare.
Aceste amestec se adauga peste maia si se amesteca totul pana se formeaza un aluat, care trebuie apoi framantat. Se lasa aluatul la crescut.
Dupa ce a crescut, aluatul se portioneaza in bucati de cca 50-60 gr, modeland din fiecare o panglica ce se rasuceste, dandu-i forma de covrig.
Covrigii se aseaza intr-o tava imbracata in hartie de copt, iar pe deasupra se ung cu galbenus de ou.
Tava se introduce in cuptor pentru circa 30 minute, iar cand se scot se ung cu miere si deasupra se presara nuca macinata.
POFTA BUNA !!!
 


Un comentariu:

  1. Pfuu da' ce profi ai ajuns fato...faci chestii interesante ;) De cand pasiunea pentru bucatarie mai ales pentru bunatati de-astea? :) Pup. alexxcluj

    RăspundețiȘtergere