duminică, 11 august 2013

Iceberg cu ciocolata

Aveti nevoie de: 400 gr fursecuri cu ciocolata (eu am folosit biscuiti americani de la Lidl), 150 gr ciocolata alba, 100 gr unt, 200 gr branza de vaci, 50 gr zahar, 2 oua, 1 pliculet de gelatina, 100 gr frisca, jeleu.
Fursecurile se sfarma marunt si se amesteca cu untul moale, apoi se pun intr-o forma dreptunghiulara (imbracata cu folie alimentara) si se tine la frigider pana se prepara compozitia pentru crema.
Gelatina se prepara cu 100 ml apa, se pune 2-3 minute pe foc, amestecand des, apoi se lasa la racit.
Ciocolata alba se pune la topit folosind metoda bain-marie (adica pe aburi), adaugand si putin unt si se amesteca pana se topeste de tot.
Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile si cu zaharul. 
Apoi se adauga treptat ciocolata alba topita si gelatina racita.
Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie, amestecand usor.
Compozitia obtinuta se intinde peste blatul de fursecuri scos de la frigider.
Iar deasupra se orneaza cu frisca batuta si cu jeleuri.


POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu