marți, 9 aprilie 2013

Pateuri hamburgheze

Aveti nevoie de: 1 aluat de foietaj, 300 gr carne tocata (sau 100 gr granule de soia), 2-3 linguri de bulion, patrunjel, ulei, sare, piper.
Intr-un vas se pune uleiul la incins: in acesta se prajeste carnea tocata (sau granulele de soia fierte si scurse de apa), se adauga bulionul si se condimenteaza; apoi se adauga patrunjelul tocat marunt, iar dupa ce s-a racit putin se adauga si un ou.
Aluatul de foietaj (decongelat) se intinde pe masa si se taie in forme rotunde: in mijloc se pun 1-2 linguri de compozitie (in functie de diametrul formei alese). 

Marginile se ung cu ou batut si se pliaza, avand grija sa le apasati bine pentru a nu se desface.
Se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se ung deasupra cu ou batut si se introduc in cuptorul incins pentru cca 25 minute.
POFTA BUNA !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu