duminică, 4 august 2024

Paste & năut

Aveți nevoie de: 2 căței usturoi, 200 gr paste scurte, 300 gr năut prefiert, 1 lingură pastă de roșii, 2-3 linguri parmezan ras, rozmarin, 1/2 ardei iute, sare, ulei de măsline.


Ușor de gătit și gustos.

Usturoiul se taie mărunt și se pune la călit în puțin ulei. 

Apoi se adaugă și ardei iute feliuțe. Se amestecă.

Năutul se scurge de lichid și se clătește cu puțină apă rece. Se adaugă în oală peste usturoi.

Se amestecă. Se adaugă rozmarin și sare, după gust.

Se adaugă pasta de roșii.

Se amestecă.

Se adaugă și apă, cât să acopere năutul.

Se lasă la fiert 15-20 minute.

Se adaugă apoi și pastele.

Se amestecă și se lasă la fiert conform timpului de pe ambalaj.

Apoi se iau câteva polonice și se pun în robot: se mixează bine. 

Apoi se toarnă înapoi în oală peste restul de compoziție.

Se mai lasă pe foc 5 minute.

Apoi se ia de pe foc și se adaugă parmezanul ras.

Se amestecă și mâncarea noastră e gata pentru a fi savurată.

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu