sâmbătă, 17 august 2024

Gnocchi cu dovleac

Aveți nevoie de: 600 gr dovleac curățat de coajă, 200 gr cartofi, 1 ou, 40 gr parmezan ras, 250 gr făină albă 000, nucșoară, sare, ulei.

Dovleacul se taie cuburi.

Cartofii se curăță de coajă și se taie cuburi.

Cuburile de legume se așază în tava învelită în hârtie de copt. 

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 30 minute.

După 15 minute se întorc cu cuburile de legume și se mai lasă la cuptor restul timpului indicat.

Apoi se scot și se pisează cu furculița.

Se amestecă dovleacul pisat cu cartofii pisați și se condimentează cu sare, după gust.

Se adaugă oul.

Se amestecă.

Se adaugă parmezanul ras.

Se amestecă.

Se condimentează cu nucșoară.

Se amestecă.

Apoi se adaugă făina albă, pe rând.

Se amestecă în vas, apoi se răstoarnă pe masa presărată cu făină albă.

Se continuă frământarea, până se ține bine compoziția.

Se întinde cu sucitorul.

Se taie câte o fâșie pe lungime.

Se rulează cu mâna pe masă până se formeaza un cilindru: se taie bucăți de circa 2 cm.

Într-un vas se pune apă cu sare la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă gnocchi.

Se lasă la fiert până se ridică la suprafață.

1. Dacă vreți să îi gătiți imediat, se scot, se scurg și se pun într-o tigaie cu unt topit. 

Se lasă câteva minute, amestecând din când în când.

Se servesc cu parmezan ras.



2. Dacă vreți să îi păstrați pe mai târziu, se scot pe prosop de hârtie. 

Se lasă la răcit, apoi se pun într-un bol încăpător și se stropesc cu puțin ulei.

Se amestecă pentru ca gnocchi să se învelească în ulei.

Apoi se pun în pungă de congelator pe o suprafață plană: așa se pun și în congelator, ca să nu se lipească între ei.

Când veți vrea să îi gătiți, îi puneți în apă clocotită cu sare, iar când se ridică la suprafață sunt gata și îi puteți găti după preferințe.

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu