sâmbătă, 20 aprilie 2024

Supă cremă de sparanghel

Aveți nevoie de: 1 legătură de sparanghel (500 gr), 2 cartofi medii, 2 fire de ceapă verde, 2-3 căței de usturoi, 50 gr unt, 50 gr parmezan ras, sare, piper.

Într-o oală se pune apă cu sare la fiert.

Sparanghelul se spală. Se îndepărtează capătul tare: se îndoaie și se va rupe singur capătul întărit.

Se taie în bucăți de cca 2 cm. La fel și ceapa verde. Iar cartofii curățati de coajă se taie cuburi.

Se adaugă cartofii și ceapa în apă, pe foc.

După 5 minute se adaugă și sparanghelul.
Usturoiul se curăță și se taie fiecare în două: se adaugă în apă peste celelalte legume.

Se lasă la fiert până se înmoaie legumele.

Se oprește focul și se lasă deoparte 15 minute.

Apoi se mixează la robot (eu nu am folosit toată apa în care au fiert, pentru a fi mai densă consistența), adăugând untul și piper, după gust.

Se toarnă înapoi în oală și se adaugă parmezanul ras.

Se amestecă bine.

Se servește cu pâine prăjită.

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu