Aveți nevoie de: 1 litru lapte, 10 linguri griș, 150 gr biscuiți simpli, 200 gr zahăr, 200 gr unt, 1 lingură cacao pudră, 1 linguriță esență de vanilie, 1 plic gelatină, 1 compot piersici jumătăți, kiwi.
Să începem 🙂
Laptele se pune în ibric pe foc.
Când încep să se formeze bule pe margini, se adaugă zahărul. Se amestecă.Apoi se adaugă grișul.
Se amestecă bine cu telul, până se îngroașă.Apoi se adaugă esența de vanilie.
Se amestecă și se lasă la răcit, amestecând din când în când.Untul se mixează cu mixerul.
Se adaugă peste grișul răcit.Se mixează împreună.
Compoziția se împarte în două.Într-una din jumătăți se adaugă pudra de cacao.
Și se mixează până la omogenizare.
Se ia o formă rotundă cu fund detașabil. Se acoperă fundul tăvii cu biscuiți. Apoi se toarnă una din jumătățile de compoziție.Se nivelează.
Deasupra se toarnă cealaltă jumătate și se nivelează.Tava se dă la rece.Din compotul de piersici se toarnă lichidul într-un ibric care se pune pe foc.
Se adaugă gelatina și se amestecă pe foc până se dizolvă.
Apoi se ia de pe foc.
Piersicile din compot se mixează la robot.
Apoi se adaugă în ibric peste gelatină. Se amestecă bine. Se toarnă peste compoziția cu griș.Se nivelează.Se dă la rece cel puțin 3 ore.Se servește cu felii de kiwi așezate deasupra.POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu