joi, 5 octombrie 2023

Risotto alla pizzaiola

Aveți nevoie de: 300 gr orez, 1,5 litri supă de legume, 250 ml passata de roșii, 1 cățel usturoi, busuioc, 100 gr mozzarella, 50 gr parmezan ras, ulei de măsline, sare. 

Într-o tigaie, pe foc, se toarnă puțin ulei de măsline și usturoiul tăiat mărunt. 

Se lasă puțin la călit. 

Apoi se adaugă passata de roșii. 

Se amestecă. 

Se condimentează cu sare și busuioc (eu am folosit uscat). Se lasă pe foc 10-15 minute, amestecând din când în când. Apoi se ia de pe foc.

Într-o altă tigaie încăpătoare, pe foc, se pune orezul la călit câteva minute. 

Apoi se toarnă 1 polonic de supă de legume peste orez, amestecând. 

După ce e absorbită, se adaugă alt polonic de supă. După ce e absorbită, se adaugă încă un polonic de supă și tot așa. 

La jumătatea fierberii se adaugă sosul de roșii preparat anterior și se amestecă. 

Apoi se continuă iar cu câte un polonic de supă, până ce orezul e fiert.

Apoi se adaugă mozzarella tăiată cubulețe.

Se amestecă bine. 

Se ia de pe foc și se adaugă parmezanul ras.

Se amestecă până la încorporare.


POFTĂ BUNĂ!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu