Aveți nevoie de: 3 ouă, 100 gr zahăr, 100 gr unt, 1/2 linguriță sare, 1 linguriță esență de lămâie, 1/2 plic praf de coot, 160 gr făină albă, ulei pentru ungerea plăcilor, cremă de ciocolată/alune.
Untul se taie cuburi și se pune în ibric/oală pe foc, la topit.
Apoi se lasă câteva minute la răcorit.Peste acesta se adaugă zahărul.
Apoi se adaugă și sarea și esența de lămâie.Apoi și praful de copt și se mixează bine.Se adaugă și făina albă și se amestecă bine cu lingura.Plăcile aparatului de waffe se ung cu puțin ulei.Se pun pe fiecare placă 1-2 linguri de compoziție.Se închid plăcile și se lasă circa 5 minute ca să se rumenească plăcintuțele.Se scot și se lasă deoparte până le faceți pe toate.
Apoi se lipesc câte două cu cremă de ciocolată/alune (sau chiar gem, după preferințe).POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu