Aveți nevoie de: 200 gr biscuiți, 130 gr unt, 4 linguri cacao pudră, 250 gr mascarpone, 250 gr ricotta, 4 ouă, 160 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 6 linguri făină albă.
Biscuiții se mixează bine la robot.
Se toarnă apoi într-un vas.Se adaugă două linguri de cacao.
Se amestecă bine.Apoi se adaugă și untul topit.
Se amestecă bine.Se toarnă apoi într-o tavă rotundă cu fund detașabil învelit în hârtie de copt.
Se nivelează și se apasă bine. Tava se dă la frigider.Albușurile se bat spumă tare și se dau la rece.
Gălbenușurile se mixează bine cu zahărul și zahărul vanilat. Apoi se adaugă mascarpone și ricotta. Se mixează până la omogenizare.Compoziția obținută se împarte în două părți egale.
Într-una din ele se adaugă 4 linguri de făină albă și se mixează.
În cealaltă se adaugă 2 linguri de făină albă și 2 linguri de cacao și se mixează. Albușurile bătute spumă se împart în două jumătăți egale și se adaugă câte una în fiecare compoziție, amestecând bine cu lingura.Se scoate tava de la rece.
În mijloc se adaugă 2-3 linguri de compoziție albă. În mijlocul lor se adaugă 2-3 linguri de compoziție cu cacao. În mijloc iar 2-3 linguri de compoziție albă. Apoi iar 2-3 linguri de compoziție cu cacao.
Tot așa până puneți întreaga compoziție.Tava se scutură puțin ca să se așeze compoziția.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 45-50 minute.După ce se scoate, se lasă să se răcorească vreo 20-30 minute.
Apoi se feliază. POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu