marți, 16 mai 2023

Bougatsa

Aveți nevoie de: 800 ml lapte, 200 gr zahăr, 120 gr griș, 100 gr unt topit, 1 ou, coajă lămâie, foi de plăcintă, zahăr pudră. 

Într-un ibric se toarnă laptele, pe foc. 

Se adaugă o bucată de coajă de lămâie. Și zahărul.

Se amestecă

Când începe laptele să fiarbă, se adaugă treptat grișul. 

Se amestecă cu telul pe foc mic până se îngroașă. 

Apoi se ia de pe foc și se scoate coaja de lămâie. 

Apoi se adaugă oul.


Se amestecă bine.

Se acoperă cu folie alimentară direct pe compoziție (ca să nu facă crustă).


Se lasă deoparte.

Untul se pune la topit.

Într-o tavă ceramică se întinde o foaie de plăcintă. Se unge cu unt topit. 

Apoi se pune altă foaie de plăcintă care se unge cu unt topit. 

Apoi încă o foaie unsă cu unt topit și încă o foaie unsă cu unt topit (vor fi 4 foi). 

Apoi se toarnă compoziția cu griș și se nivelează. 

Se pune deasupra o foaie de plăcintă care se unge cu unt topit. 

Apoi încă o foaie de plăcintă unsă cu unt topit și tot așa (se pun 4 foi de plăcintă, fiecare unsă cu unt topit). 

Se ridică și se pliază spre interior marginile foilor. 

Se unge deasupra cu unt topit.

Apoi se taie cu cuțitul o dată pe lungime, apoi de două ori pe lățime (ca să obțineți 6 pătrate).

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 minute. 

După ce se scoate se lasă la răcit 15-20 minute. Apoi se presară deasupra zahăr pudră. 


POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu