vineri, 5 mai 2023

Pizza rustică cu ton

Aveți nevoie de: 1 luat foietaj, 1 conservă ton în ulei, 4 cartofi medii, câteva roșii cherry, 50 gr mozzarella rasă, sare, piper măcinat, oregano uscat, 2 linguri ulei măsline.

Cartofii se curăță și se taie cuburi. 

Într-o tigaie adâncă se pune uleiul. 

Se adaugă cuburile de cartofi.

Se amestecă cu o lingură de lemn. Se condimentează cu sare și piper. 

După 5 minute, se adaugă 200 ml apă. 

Se amestecă. Se pune capacul și se lasă pe foc până se înmoaie cartofii. 

Apoi se adaugă tonul scurs de ulei. 

Se amestecă bine. După 5-6 minute se ia tigaia de pe foc.

Foietajul decongelat se întinde în tava cu hârtie de copt. Se înțeapă cu furculița.

Se presară deasupra mozzarella rasă.

Apoi se toarnă compoziția de cartofi.

Se nivelează. Roșiile se taie în două și se pun deasupra. Se presară oregano.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute.


POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu