marți, 28 decembrie 2021

Cornulețe cu rahat

Aveți nevoie de: 300 gr făină albă 000, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 linguriță sare, 150 gr unt rece, 1 ou, 100 gr smântână, 1/4 linguriță esență de lămâie, rahat, zahăr pudră. 

Într-un bol mare se cerne făina albă. 

Se adaugă sarea și zahărul vanilat. 

Se amestecă. Se adaugă untul cuburi. 

Se adaugă și esența de lămâie și se amestecă bine cu furculița. 

Într-un alt bol mic se sparge oul și se adaugă smântâna. 

Se amestecă până la omogenizare. Se toarnă peste amestecul de făină. 

Se amestecă cu furculița, apoi cu mâna. După omogenizare, se formează o bilă mare. 

Se acoperă cu folie alimentară și se lasă 30 de minute la frigider. 

Apoi se răstoarnă pe masa presărată cu puțină făină albă. 

Se taie în două. Fiecare jumătate se întinde cu sucitorul în cerc. 

Se taie triunghiuri cu feliatorul. Pe capătul lat se adaugă un pătrat de rahat. 

Se rulează. 

Se așază în tava învelită în hârtie de copt.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 22-25 minute. 

După ce se scot de la cuptor, se presară deasupra zahăr pudră. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu